Lehet garantálni a salsa-bachata hirdetésekben, hogy mindig jut pár mindenkinek? Amikor egykor  ilyen hirdetéseket futtató tánciskolában tanultak ismerőseim, nem pont ez volt a szituáció. A tánctanár gyakorlatilag igyekezet- és érzelemmentesen oktatott úgy, hogy közel a lányok egy részének nem volt táncpartnere. Egy gesztust sem lehetett látni a szituáció megoldására, soha egy kóbor táncpartner sem bukkant fel, nem hogy egy légió.

Ez  állítólag a salsa tanfolyam végéig nem változott meg. A megoldáson még párcsere sem segített, ugyanis az sem volt. Akinek nem jutott pár az első salsa órán úgy is maradt, járhatta az árnyéktáncot. Próbálgathatta a salsa lépéseket egyedül, és esélye sem volt arra, hogy a követést megtanulja. A táncélmény hasonló volt ahhoz, mintha otthon egyedül videóról tanult volna. Akkor miért is járt volna tovább salsa órákra? 

Jobb tehát, ha biztosra mész, és magad keresel táncpartnert ismerőseid között. Vagy az is jó, ha előre felveszed a kapcsolatot a felajánlott légió pár tagjával, hogy biztosan ott legyen a segítség. A láthatatlan légió nem csak Rejtő Jenő fantáziájában létezhet, győződj meg előbb, hogy hol állomásoznak. :)

Megjegyzés: A kubai salsa alapvetően párcserékre épül. Ott valószínűleg nem járhat senki úgy, hogy párban egyáltalán nem táncol.

Szerző: Salsa-Admin  2012.12.19. 08:21 komment

Címkék: salsa tanfolyam salsa oktatás

A bejegyzés trackback címe:

https://salsatanfolyam.blog.hu/api/trackback/id/tr264972670
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása