Ismeritek a sztorit a hazánkban érkezett kubairól, aki nem tudott táncolni?

Az 1990-es években egy kubai érkezett hazánkba, aki megélhetést akart biztosítani magának, és arra gondolt, hogy majd táncot fog tanítani. A salsa itthon nem volt ismert, így ez megfelelő volt a célra. A baj csak annyi volt, hogy ő sem ismerte a táncot. 

Kellett ráadásul hozzá egy lány is, akivel be tudta mutatni. Leültek hát a tévé elé, és videokazettáról el kezdték tanulni a salsa lépéseket. A tanulás lassan haladt, mert a férfiaknak nehezebb volt. A lányból végül a hazai salsa nagyasszonya lett, elismert táncos és oktató. A férfi pedig leginkább a származását adta el, a feelinget, hogy kubaitól lehet tanulni. A  salsa táncórákon persze sok nem történt, hiszen maga a kubai férfi nem volt profi oktató, és a repertoár sem volt hatalmas, így azt a kis tudást kellett elhúzni hosszasan, ha sokat akart keresni.

Annak idején nem volt más választás, akinek megtetszett a salsa, az kénytelen volt sokáig a kubainál tanulgatni. Hogy mennyire sikerült végül a kubainak megtanulni a táncot, sohasem derült ki. 

 

Akinek videóról nem menne, annak ajánljuk a salsa tanfolyamokat.

 

Kubai salsa tanfolyam - Casanova Salsa Táncműhely - salsa, bachata, merengue oktatás - salsa tanfolyam diszkont áron is from Casanova Salsa Táncműhely on Vimeo.

Szerző: Salsa-Admin  2012.10.05. 07:14 komment

Címkék: salsa kubai salsa Kuba salsa oktatás salsa tánciskola

A bejegyzés trackback címe:

https://salsatanfolyam.blog.hu/api/trackback/id/tr934821068
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása