2012. november 9. 19:30 - 21:15 

Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem

A Buena Vista Social Club története mesebeli: a negyvenes években működő havannai szórakozóhely egykori zenészei jó fél évszázaddal a klub bezárása után újra összeálltak, és elkészítették első lemezüket. Az album hatalmas nemzetközi siker lett, az együttes a világzenei színtér emblematikus jelenségévé vált. A veterán kubai muzsikusok azóta is világszerte koncerteznek, igaz, a csapat egy-egy idős zenész sajnálatos távozása miatt időről időre fiatalodik. A BVSO azonban még így is a harmincas-negyvenes évek havannai klubéletének autentikus őrzője, hiszen alapító tagok továbbra is játszanak benne. Gyakran csatlakozik hozzájuk a fáradhatatlan hangú Omara Portuondo, aki világsikert kivívó első lemezüknek is egyik meghatározó közreműködője volt.
A kubai művésznő tinédzserkora óta énekel; legfrissebb, Gracias című lemeze kapcsán a New York Times azt írta róla, hogy hangja semmit sem vesztett hősiességéből, a Los Angeles Times pedig úgy jellemezte orgánumát mint csodálatosan erőteljes és széles érzelmi skálát bejáró hangszert.

Rendező: Művészetek Palotája

Erre a koncertre jegyét a Művészetek Palotája saját jegypénztáraiban üdülési csekk, Edenred Ticket Culture utalvány, Sodexho Pass Kultúra – és Ajándékutalvány, Művészetek Palotája ajándékutalvány beváltásával, valamint a SZÉP kártya szabadidő kerete terhére is megvásárolhatja.

Jegyárak: 3300, 4500, 5900, 6900, 9900 Ft

Figyelem! A világot járó kubai zenészek többnyire nem a salsa ritmusát játsszák, hanem a hagyományos tradicionális kubai dalokat. Chachacha, mambo, rumba és főleg son szerepel a repertoárban. Aki salsa bulira vágyik, nem itt fogja jól érezni magát. Aki viszont a ritkábban hallott eredeti ritmusokra, és előadásmódra kíváncsi, megtalálja számítását. 

Szerző: Salsa-Admin  2012.11.10. 20:39 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://salsatanfolyam.blog.hu/api/trackback/id/tr584901029
Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása